videobox bottom plate

FOSDEM is een jaarlijkse conferentie van vrije en open source-softwareontwikkelaars met zo’n 8000 bezoekers, verspreid over 24 auditoria tegelijkertijd. Ze spraken ons aan om een eenvoudige oplossing te bedenken voor het structureren van hun video-apparatuur en -bekabeling. Dit project groeide al snel uit van een minimaal kabelbeheer tot een set van 50 houten behuizingen op maat. Wij hebben gezorgd voor:

  • ontwerp, inclusief de zoektocht naar geschikte elektronische en mechanische componenten
  • productie van de lasergesneden componenten
  • assemblage van zowel mechanische als elektronische componenten
  • mechanische en elektronische tests

Alle elektronica zijn met zorg geselecteerde 5V en 12 componenten. Dat maakt het ons mogelijk een relatief goedkope low profile, stille computervoeding te gebruiken in plaats van 10 aparte voedingen.

Zoals u op de afbeeldingen kan zijn zijn alle elektronische componenten tot op de PCB gestript waar mogelijk. Dat verlaagt het gewicht, zorgt voor eenvoudiger en steviger assemblage. Het allerbelangrijkste is natuurlijk de koeling en de luchtstroom.

Om de luchtstroom en dus de koeling te maximaliseren hebben we in de zijkant een uiterst sterke honingraatstructuur voorzien. De lucht stroomt door deze honingraten de behuizing in om er langs de voeding terug uit te komen. Onderweg krijgt zo de BlackMagick H264-encoder, de enige component die enige warmte ontwikkelt, een maximum aan koeling.

video box

Het frontpaneel maakt gebruik van hoge kwaliteit Neutrik-connectoren en heeft een ingebouwd LCD-paneel. Vooral het integreren van die LCD vereiste wat creativiteit in het ontwerp.

De mechanische sterkte van de behuizing zit in het gebruik van zogenaamde t-sleuf-verbindingen (“t slot joints”). Dat is een standaardtechniek voor het bouwen van behuizingen met de laser. Met deze techniek opgebouwde behuizingen zijn ongelofelijk sterk.

Had ik al gezegd dat we ook flightcases op maat laten maken hadden?

video boxes in flight case